fbpx

Met wat maakt u de piercing schoon?

Ons advies is altijd de antibacteriële zeep, Uni Cura (blauw). Een zout oplossing mag ook, als u zich hier prettiger bij voelt. Maar mocht u, binnen een dag of 3 merken, dat de piercing toch niet goed heelt, stap dan alsnog over op de Uni Cura. Merkt u dat de plek van de piercing erg droog word? Stap dan over op Sebamed. Dit is ook een antibacteriële zeep die wij normaal adviseren bij intieme piercings, omdat deze wat zachter is voor de huid.

Hoe maakt u uw piercing precies schoon?

Eerst wast u uw handen met de Uni Cura. Zo zijn uw handen schoon voordat u de piercing aan gaat raken. Na het wassen van de handen, pakt u opnieuw een pompje van de zeep in uw hand. Hiermee gaat u de piercing schoonmaken. Haal de piercing er nooit uit!
Wat precies de stappen zijn, verschilt natuurlijk een beetje per piercing. Maar over het algemeen is het belangrijk, dat u de piercing goed wast aan de voor en achterkant, of, de boven en onderkant. Na het wassen met de zeep is het heel belangrijk om de piercing ook weer goed af te spoelen met water. Als er namelijk zeepresten achter blijven op de piercing dan kan dit zorgen voor irritatie en uiteindelijk een ontsteking. Nadat u alle stappen bent afgegaan, dept u de huid rondom de piercing een beetje droog. Check dan als laatst altijd nog even of het balletje nog vast zit.. en dan is het wachten op de volgende schoonmaakbeurt!

Hoe vaak moet u uw piercing schoonmaken?

De eerste 3 weken, 3x per dag. De 2 weken erna, 2x per dag. Dan de weken erna ( tot u aan de 8 weken zit ) 1x per dag. Dit is onze richtlijn. Nu is elk oor verschillend, en de genezing ervan ook. Daarom is het belangrijk dat u zelf de piercing goed in de gaten houd.

Wat mag u absoluut niet doen, in de eerste 8 weken, na het plaatsen van de piercing?

– Nooit de piercing eruit halen tijdens de genezing.
– Niet heen en weer bewegen of draaien, dit zorgt voor littekenweefsel.
– Nooit alcohol direct op de wond aanbrengen. Alcohol dood niet alleen de slechte bacteriën, maar ook de goede, die zorgen voor de genezing.
– Nooit de piercing aanraken zonder je handen te wassen.
– Niet zwemmen in de eerste 8 weken.
– Nooit de piercing verwisselen tijdens de genezings periode.

*Tips voor je net geplaatste oor piercing*
– Let op uw telefoon scherm! Dit is een bron aan bacteriën! Een telefoongesprek van 5 minuutjes kan voor een heftige ontsteking zorgen. Zorg dus dat u deze met de regelmaat afneemt, of, bel even aan de andere kant!
– Verwissel uw kussensloop iedere avond in de eerste week. (ook voor piercings in het gezicht)
– Is het buiten rond de 30 graden? Koel uw piercing dan regelmatig. De kans op zwelling is dan veel groter! Iets uit de vriezer is goed genoeg. Even een schone doek eromheen, en dan om de 10 minuten, 10 minuten koelen.
– Is uw oor helemaal genezen? Kijk dan heel goed uit welk materiaal u er vervolgens in stopt. Kunt u bijvoorbeeld niet tegen Nikkel? En stopt u er dan een sieraad in van Chirurgisch staal, dan kan daar een heftige reactie optreden. En dat is natuurlijk zonde.

*De Sinti Ink Piercing Service*

*Mag , of kan, u de piercing eindelijk verwisselen? Maar durft u dat zelf nog niet aan? Dan kan onze Piercer u daarbij helpen, geheel kosteloos. Brengt u zelf een sieraad mee? Dan is dat geen probleem. Heeft u liever dat wij een piercing voor u bestellen? Dat kan ook!
*Heeft u een vraag? Of wilt u een afspraak inplannen? Sinti ink staat voor u klaar.

ADRES

Sinti Ink Tattoo
Dorpsstraat 190C,
2712 AR, Zoetermeer

TELEFOON

Algemeen: 079 205 58 26
Piercing Studio:
0616934304

E-MAIL

info@sinti-ink.nl

OPENINGSTIJDEN Tattoo Studio Piecing Studio
Maandag 09:30 - 17:00 Gesloten
Dinsdag 09:30 - 17:00 Gesloten
Woensdag 09:30 - 17:00 Gesloten
Donderdag 09:30 - 17:00 Gesloten
Vrijdag 09:30 - 17:00 Gesloten
Zaterdag 09:30 - 17:00 10:00 - 16:00
Zondag Gesloten Gesloten

CONTACT